HAHA. aku di-3-kan

ada orang ketiga iaitu . . . (?)
omg!
hey, aku memang taknak masuk campur, tapi kawan tetap kawan kan. . (?)
jgn sebab sorang kawan jer kau dah nak melenting.
mana ada aku buat apa-apa lagi. nobody is perfect.
it means u tak sepenuhnya memaafkan aku.
yes, i know i always keep it inside ~ but u must know why!
because when i told u about it, either u being serious or u think i'm joking.
hey, i got no time la nak main2 ni. . when i told u i dun like it, i mean it.
only i'm not hating u.
keep that in ur mind, dear ~
i dunno who annoying. is it me or you?
but yes, we both are annoying. i can see that from all these days we've been through. don't u think 2 years knowing u is enough ?
ohh, maybe i'm not ur family member, but i'm ur friend. u do know me for 2 years.
but pathetic, i've been like 'plastic' to u?? is that what u think??
duh!
just because a girl u know for last year 08' since august, doesn't mean u know her like forever. ??
u said u dissappointed on me ? me too!
aku tak faham apa sebenarnya yang ko nak. yes, aku dah maafkan kau.
if that what u want. tapi, kau dah maafkan aku ke belum?
sorry lah, sleepover takkan jadi. ko dengan dea jelahh yew ~
aku rasa macam aku ni bkn sesiapa lg pada ko, so aku nak blah.
aku takkan nyesal sbb anak org kaya macam ko ni mmg takkan faham org mcm aku.
no offence.

oh oh kegembiraan terpancar

semalam aku balek kampung. best giler dapat jumpa sepupu aku kt sana. haha XD tp boring la pulak kn~ no astro, no kipas, no komputer, no intenet. aku rasa bole survive kt sane seminggu je, pastu balek umah smula. haha. XD
tapi, yg bestnya, kat sana tenang lahh . ;D aman dan menyeronokkan ~
smlm, bosan2 ktorang main lahh miskol2 org. haha . kazen aku arr cdg, ak boring, ak trime je arr cadangan dea . ; )
miskol termasuklah abg sepupu aku [saje je, tmbh contct kan ~ ;p] dan beberapa org kwn sepupu aku tu. ntah sape tah . antara semua tu, yang kol balik cuma sorg je. dea tye ak sape, ak da gelak sbb berjaya mempermainkan sesorg. haha XD jahat sguh diriku ini, tp, mmg bosan la weyhh . ; )
bdk uh ugut kalo aku tak gtaw ak sape, dea nk jual num aku. alih2, ak matikan kol dea sbb adik sepupu ak yg kecik dtg. dyorg tu kaki 'report' . XD
haha, semalam, sepupu aku gak yang belanja topup rm5. ^^ mekasih ye!!
parents aku ckp tido sane, tapi alih2 dyorg nk g johor lak mlm tuh, abg uda amekkn~ haha, kena arr balik mlm tuh gak. sepupu aku ajak pegi johor, keja kt sana, ak lak ajak g tempat aku, same2 keja ~ haha XD pening kpale aku. alaa, tp ak tak ikot pown . kt cni lg baik dari sane. haha .

tadi kn, igt nk keluar dgn fiqa. aku da siap2 mekap baju sume mcm artis. haha . XD nak cari keja pki mcm artis . pastu bile aku da siap, aku kol ar dea :
aku : fiqa, ko da siap ke lom?
fiqa : eh, belum..
aku : weyy, cepat arr, ak da siap ne.
fiqa : mak aku takde, bapak aku takde, kuar..
aku : naik la bas, mcm la tak penah.. [da naik darah mase ni]
fiqa : takde duit la..
aku : then, takkan la ko tak pegi ? nape tak minx jer parents ko sblm tuh?? tak cakap awal2. ni aku da siap dah.. [mase ni arr aku bengang gile] X(
fiqa : sorry, aku tak sengaja , ak pown pening sekarang ni.
aku : tak cakap awal2! aku mmg da ready nak pegi ni..! haih!
fiqa : sorry laa, tak sengaja...
aku : aku da siap, baru ko nk gtaw! td tak ckp awl2..
fiqa : ak baru dpt tau.
aku : then, nape tak bagitahu aku?? bile aku kol baru ko nk gtaw ea??!

abes je ckp cmtu, aku letak. bengang la dgn minah uhh.
ape mslh dea??!! mmg aku nk kesian, tapi dah dea slalu wat cmtu kt aku. last minit baru gtaw. sape tak bengang?? bile sume da siap, baru nk gtaw. haiyo ini olang!
takpe, takpe.. aku maafkan sbb aku faham. tapi, lain kali, dah tau nk kuar, minx arr parents ko sket duit. duit topup pandai minx, duit belanja tak pulak ~ haish!
jgn asyik tido jew! X(
heee, oh ye, byk mslh ? lupakan jela dy tuh. tak guna pown . jgn ckp ak la, ko pown same. hee~ XD cubalah kawal diri tu sikit . ak suruh dea wat smyg hajat . ntah buat ke tak . haiyo ~

td, sbb dea tak dpt pegi, ak terpaksa arr pegi sbb da siap . lgpown, ak mmg nk cari keja pown. tapi, bile aku smpi sane tros tgk wayang. 'histeria' beb.. ahahah, first time ak tgk citer seram sorang2. . naseb baik siang hari! fuh fuh! ^^
ade bab-bab yg mengejutkan uh, menjerit la akuh, tapi tgn aku asyik rasa nk pegang sesuatu jew, pegang arr beg akuh jew. badan aku, dari duduk tegak da berlunjur ke bawah. ngeri doh org2 uh dibunuh! gile arr.
sblh aku ni ade pmpn ngn kapel dea . duduk tak reti diam. kotak popcorm letak blkg dea. bontot tak reti diam asyik nk gerak jew, kotak tu pown same bunyik! buang la kotak tu kalo ye pown ~ haish!
sebelah aku lagi satu tu plak, perempuan gak. . asyik komen jew citer uh. ak da kebas telinga dgr dea mencarut . haha .
abes jer , aku pegi tandas . hahaha . XD
hahah, sambil text msg kwn aku, dea bgtaw aku benda plg bagus skali tp tak baik buat aku.
yea? apa dia ? it is a ********* . haha XD sensored bg bwh umo 18 thn. ^^
so, aku pown merayau lahh, mule2 tawaf jap summit uh. then, pegi the store, igt nk cari keja. pastu tanya, akak tu kate nk salinan ic lak. haish! dh la purse aku tah ke mana aku letak.. ic pown . . (?) . haha XD lantak lahh, esok dtg lg.
balik uh, aku telefon mak aku, kak uda, along, angah , sume aku call arh ~ sbb bas da takde kul 6. [haaa, tu lah! merayau smpi lwt petang! haha]
sorg2 call aku. . swoh angah, angah kt ruma baru diew je. swoh along, ntah la ak ta tahu! swoh kak uda, dea takde keta lak kt umah aku. hadeeeh! pening2! sambil tu, mkn popcorn yg ak tak abes mkn mase kt panggung wayang td. haha, ak mkn cuma 1/8 saje dari popcorn dlm kotak uh beb. . haha.
itu jelahh, mlm ni ak penat. td along yg amik, tu pown dea singgah jap kt the store. kaki ak mmg da penat melangkah sebenarnya. . haish ~ ape nk buat,,,rehat jela mlm ni.

ohh yeah, goodnite to me ~ sweet dreams, nabilah. muah,muah,muah! sleep tite. dan sentiasa maafkan org sebelum tidur ~ nite, sayang .

Selamat Tahun Baru

apakah azam tahun baru anda?



itu soalan yg ditanyakan oleh A pdku ~ haha, act, aku tak ada azam. tapi, aku berazam untuk buat yang terbaik tahun depan demi masa depan aku. =) that's all.


td, aku tak sempat nak makan sbb kena rush siap2 untuk pegi surau. abah cakap masjid, tapi pegi surau lak. hehe . aku turun mcm ape, turun bwh, tuka seluar pastu rush pegi keluar. tetibe kt dlm keta ak baru perasan aku tak pki tudung lahh. abah da bising jew. . kena marah gak sbb nk pegi tempat semayang lahh katakan. = ) haha . nasib baik bwk telekung, pakai lahh jugak buat sementara kt surau nti. haa, baru abah tak bising lagi.
tu lahh, inform nak dekat2 magrib, pukul 6 lbey. aku baru tutup komputer mase uh. pastu swoh org cepatan siap2 sane ~ dah la aku tak makan lagi. siot je nak cepat2. ta inform awal2, bole aku mkn dulu isi perot sket. ni tak, inform laz minit ouh!
*geram*

ohh, selamat malam kepada diriku ~

sakit dada

tetibe jew aku rase mcm berdebar-debar. tetiba je! pelik heran sume ader. .
aku rasa sbb kebelakangan ni asyik main komputer jew, online lahh, ngadap komputer jew byk, and makan minum mcm terabai sikit. tu kot sebabnya, aku tak makan pape lg and tak minum air pown satu hari ni. serius! kalau aku dah mengadap komputer, mmg tak hirau benda kt sekeliling kecuali fon aku jer ~ tu pown bls msg lmbt. hadeehh , bdn aku pown da susut. aku tak gembira pasal ni, aku nak naikkn berat bdn. siapa ada tips?
ohh yea, harini aku dah habis credit. td tgk fotopages org sampai tak ingat dunia. hahah . XD rancangan mawi sanding kt TV tu pown bknnya aku tgk pown. gila komputer aku ne . haha .
sway ~ aku rase cam nk menari sbb perut aku pown da berbunyi neh . mari tgk lauk aper ada daa . *hungry,hungry*

lama lagi besday aku eh..

vivavivavivavivaviva



&@$# !! geram , regam , garem !!!!! hangen tol aku mlm ni . X(( mentang2 arr aku ni perempuan, nk kena ikot jew itoo ini. haiya! i just can't stand it la!!

bengong tol nak halang aku dari buat pape sahaja. haha . bagus juga dihalang sebenarnya cuma ak tanak ngaku je . ;p
biasala! ngade2 aku ni! ;DD

aku nak main barbie doll jap ah! hahahaha xD [bkn ader pown]
ps: jgn mengarah saya apa mahu buat. can't u just let me win?! *grrr*

hahah, saje nk merapu merepek kat sini. puas hati aku sekarang . = )

dirundung kebosanan

assalamualaikum.

Firstly, i'm here because i'm totally bored . It's so so so quiet now . No TV's , no radio , no games except for me, blogging here . xD hahah and the fan's sound. ;p

duh~ nobody wanna text me or anything and the comments at myspace are getting bored lately ~ myspace has nothing new recently except for music and profile 2.0 . duh ~ i'm not interested in that. furthermore, all bulletin are suck like a crap! everyone post a bulletin just to say 'hey, comment my new picture' . aiyah, i really get easily bored if my bulletin board full with that crap! ohh, lame, lame ~ and more, they said something stupid like 'read this' and when i opened it, it says something like 'the myspace is going to be shutdown so please forward this message!' orr 'myspace will show u who view ur profile the most if u forward this to others'. I think it's just stupid work because tom didn't say anything bout that! duh ~ don't u easily get tricked by that ~ it's like chain mail only it didnt mean to harm ourselves and i still dunno what it's for and i dun wanna think bout the reason, it's just waste of my time. haha .
And also, few bulletins really annoying and i dun hv further comment bout those bulletins. hehe . ;D

Ohh, my fren also get me mad a lil bit. arrr!! she asks me what to do wif her things about.. arrr! malas nak layan . but, she's still my fren, so, i still help her and gv advices but i dunno whether she can do it or not. she said, do it slow, yeah, slowly u get into his trap! duh! darn , that man! if i see him, i'm gonna kick his butt! he's bodobodo, madman, bastard and gila seks! hahahaha xD he's got to be kidding ~ ! poor my dear friend . ;'(

arrr! such a boring day!! everybody was 'tido petang' anf i'm nt that type of person who likes to daysleeping. ;DD hahaha . arrr!! no msg anymore from my boyfie, he's sleeping too! haha, it's okay. At last~ i can online. = ) oops . ;p hahaha.
like usual, open his ym first , then mine . haha. just checking ouh ! hahah . but, i trust him. ;p only sometimes my PMS mood in time, i'd be like : 'crazy' and 'outgoing' . secret . hahah XD



haaaa, this 30th i'm gonna hangout wif my frens and maybe out shopping (?) dunno, but her plan is to watch great movie. . i hope either twilligt or histeria la~ ouuhhhh, i'm so excited till that day ! ^^

okay, till here, i'll be back ! ; )

The Man Who Can't Be Moved lyrics

Going back to the corner where I first saw you,
Gonna camp in my sleeping bag I'm not gonna move,
Got some words on cardboard got your picture in my hand,
Saying if you see this girl can you tell her where I am,

Some try to hand me money they don't understand,
I'm not...broke, I'm just a broken hearted man,
I know it makes no sense, but what else can I do,
How can I move on when I'm still in love with you...

Cos if one day you wake up and find that you're missing me,
And your heart starts to wonder where on this earth I can be,
Thinking maybe you'll come back here to the place that we'd meet,
And you'd see me waiting for you on the corner of the street.

So I'm not moving...
I'm not moving.

Policeman says "son you can't stay here",
I said "there's someone I'm waiting for if it's a day, a month, a year",
Gotta stand my ground even if it rains or snows,
If she changes her mind this is the first place she will go.

Cos if one day you wake up and find that you're missing me,
And your heart starts to wonder where on this earth I can be,
Thinking maybe you'll come back here to the place that we'd meet,
And you'd see me waiting for you on the corner of the street.

So I'm not moving...
I'm not moving... - 3X

People talk about the guy
Who's waiting on a girl...
There are no holes in his shoes
But a big hole in his world...

and maybe I'll get famous as man who can't be moved,
And maybe you won't mean to but you'll see me on the news,
And you'll come running to the corner...
Cos you'll know it's just for you

I'm the man who can't be moved - 2X

Cos if one day you wake up and find that you're missing me,
And your heart starts to wonder where on this earth I can be,
Thinking maybe you'll come back here to the place that we'd meet,
And you'd see me waiting for you on the corner of the street.

So I'm not moving...
I'm not moving. - 3X

Going back to the corner where I first saw you,
Gonna camp in my sleeping bag not I'm not gonna move.



the meaning of this song, i think is like this la :

he go to the place where they meets at the corner of the street, gonna sleeps there too if she's still not coming . he write on a cardbord saying whether people who sees the girl in the picture where he is .
Some people just give him money bcos they think he's just like a pitiful beggars, i think so la~ he's not broke but he is just sad bcos he got just break up with his girl and he cannot move on because he's still love that girl, much. haha, first thing i know ~

He stays at the place because if the girl miss him suddenly and think where he could be, he hopes for that the girl will come tho the place where they met first time and he'll be at there, waiting. wah, kalo lahh perempuan tu nak, kan? -_-

The policeman officer told him he cant stay there and he said he's waiting someone. He really hopes that the girl will come back for him and it doesn't matter if how many days, months nor years he'll be waiting as long as the girl will come back. If she changes her mind, she will go to the place where they met first time because it's the sweetest memory they can think of ~ ouh, broken english again! XD

People talk about the guy as man who can't be moved that waiting for the girl, patiently . People just thinks his world is empty without her . He think maybe he can get famous because of that and people keep talking bout him till he's on the news. If that is the story, he really hopes the girl understands what he's doing and rush to there~ am i rite? how bout others ea? haha, nak je tanya cikgu bi aku, bole ke tak aku dapat A1 kalo translate meaning lagu neh sebagai poem? haha XD

btw, what do you think of this song?

My Personality

Extravert, Sensor, Feeler, Perceiver (ESFP)

ESFPs are charismatic, flexible, spontaneous, down-to-earth, talkative, fun-loving, "people people" who enjoy helping others in tangible ways and are gifted at building excitement & enthusiasm. ESFPs have an uncanny ability to notice & remember conversations, facts & details (particularly those that relate to people). They are realistic observers and see and accept things as they are. They tend to trust what they can observe first hand instead of theoretical explanations. ESFPs are excellent at speaking "off the cuff." Naturally sensitive to the feelings of others, they go out of their way to avoid conflict. Tolerant and accepting of themselves and others, ESFPs don't tend to try to impose their will on other people. In fact, they are usually able to get people to adopt their suggestions, so they are good at helping conflicting factions get back together. They seek out the company of others and are lively conversationalists.

Selamat pagi kepada diriku

bangun seperti biasa, tido seperti biasa :
maksudnya, aku tido semalam dlm lebih kurang pukul 1 la. aku asyik main kuiz jew [best jugak o_O] ~ i'm now addictive to quizzes! ^^


harini aku bangun pukul 9 lebih [tidur aku lebih kurang 8 jam la~] . . haha . kadang2 mak aku membebel gak anak dara bangun lambat tido lambat, tapi normal laa sebagai remaja. bukan aku nak jadi isteri org skrg ni pown. .
yelah, setakat blaja memasak tu, aku bole tgk buku , tp praktikal aku biasa tanya mak aku je. huhuh . nk tumis bawang pown pikir 'tumis tu cmne huh?' hahahaha XD sengal sungguh aku. bila aku check KAMUS DEWAN tumis bermaksud 'sejenis masakan (sayur, ikan , dll) yg perencahnya direndang dgn minyak atau lemak terlebih dulu'.
haha, baru aku tau ape itu tumis. ia bermaksud begini : anda goreng makanan mcm kacang , bawang yg tlh dipotong , sambal , sayur, ikan ikan bilis dll~ @ anda masukkan makanan tersebut ke dalam minyak yg telah dipanaskn terlebih dahulu dan seterusnya goreng sekejap. depends la kt diri sendiri nk goreng sampai ala-ala 'crispy' ke ape ker tapi ak praktikal, asal goreng sampai bau dah kuar sudah la malas nk lebih2. .
aduh! resipi aku save dalam fon kt 'draft' tp masalahnya fon aku takde batteri langsung, aku tak cas lagi ak tuh. charger aku tertinggal dekat kampung. haih~ bilalah aku nk dpt balek charger au . . baik aku amek lesen keta jew dulu! kan kan?


hahah, pagi2 da membebel mcm ape daa.. = ) ala, aku membebel dlm hati ngn kt blog jew, bukan keluar pown sepatah perkataan pown. wawawawa~ XD

What elements are you most like?

What Element are you most like?
Your Result: Ice
 

You are ice. You are "cold hearted" and slick. You are cool and loved by many, even when they don't know who you are. You will be a positive role model for the people around you.

Fire
 
Earth
 
Water
 
Lightning
 
Darkness
 
Wind
 
Air
 
What Element are you most like?
Quiz Created on GoToQuiz



OR THIS



YOUR ELEMENT IS AIR!



You dislike conflict, and you've been able to rise above the angst of the world.
And when things don't go your way, you know they'll blow over quickly.

Easygoing, you tend to find joy from the simple things in life.
You roll with the punches, and as a result, your life is light and cheerful.

You find it easy to adapt to most situations, and you're an open person.
With you, what you see is what you get... and people love that!

GILE , BENGANG, BOSAN , huru hara dalam kpale otakku

1. bosan

fon mati, laptop cam seal , chatting takde maknenyer , blogging jelahh ; )



2. bengang

ntah la benda remeh jew wat aku bengang. = ) aku KO je.


3. gile

aku buat benda gilee harini! bangga gila dpt pecah rekod. tapi sedih gak kena mangah pastuh. haha, sengal jee~ = |


kesimpulannya : AKU ELEMEN API . haha.

what type of shoe are you?

Boots!



You're a bold and fearless my friend, but also cute in a feisty sort of way. Boots are for you my friend!


damn! i love boots very3 mushhh!! ^^

what zodiac sign are u destined for

You are Cancer!



Sweet and loving, everybody knows how cute you are! You are very sympathetic and emotional to your friends and family. You are usually the more creative person, with that big imagination of yours. Just remember that being too sweet and emotional might be mistaken for clingy and overly sensitive. But we know it's just because you love them.


YES, IT'S TRUE, BECAUSE I LOVE THEM! tapi, aku tetap berbintang LEO!!!

which learning style best suites you

Psychic?




You are either one of those rare persons gifted with enhanced mental abilities or you're not very bright.


whoa!! can't believe this ****? psychic?! dol samdol aku tak pecaye mende2 psikik neh.

are u naughty, nice, or full of spice

Nice!

You're extremely nice! You woudld never hurt anyone. Not even when it comes to a joke. Your the person that friends always go to talk to, because you always know how to make a person feel happy!



adess, bole caye kew ni?! XD

how true is your love

You've got it bad-your love is so true it ain't even funny

Your love is super powerful. I can practically feel miles away how deeply you put in the relationship! Congrats to the lucky person who has you. I envy you! Sure your being truthful lol!


tak sangka aku dapat anugerah ini!! wakakakakakaka!! XD

what fashion design fits me?



Versace: Oww, the essence of haute! You are flashy, daring, and dramatic! You believe in beauty above practicality and view fashion as art.

whaa, is she's serious?? yes, i think so~

min maw op dira m'sia!! dae maw jmape niclas dktae swdeen. then, dai mitnak kua ajnji dea 'smoetihng' so i promised her already~
gah! sangat pelik loe!

tag myself ;DD


1. Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
2. Don't change your clothes , don't fix your hair , just take a picture.
3. Post that picture with NO editing
4. Post these instructions with your picture
5. Tag 5 people to do this :







1. Asyraf
2. Min
3. Fiqa
4. Enn
5. Alepp

goda gado goda gado goda gado

haih! masuk ni kali yang ntah ke brape aku tak kira laks aku gado ngn dea! haha! aiyohhh >_< . . pasal komen jew kena mangah~ aiyoh, kena mangah aku ne. . okay, my fault gak sbb komen ngn org yg dea benci. act, mood aku baik tadi b4 dea mangah aku fuh fuh! tp, ak ta bule bg alsn kart dea lahh, kena mangah lg ader la! haiya, aku pown sengal! takde masalah cari masalah! yes, dea benar. . i never grow up. tp, tgk jelahh pasni. well, ader gak la mende yg masok kpale otak aku dan aku dah buat pown. pengajaran yg aku dapat dari peristiwa ini :

1. never make him pissed off
2. dont tell him everything or he'll get more pissed ~
3. tell him the truth even i know he'll get mad at me after that
4. be prepared for the worst. >_<.!!
5. prepare for tissue! hahaha ;DD
6. kasi dea menang siket ;p . do as he said!


haha, that's all ^^. ini adlh utk mengelakkan daripada berulangnya kejadian ini! hahah xD

love u, kanda! ; )

Namaku. :)


A : Ingin menyenangkan hati semua orang.Bagi kita,perasaan orang jauh lebih penting daripada perasaan kita sendiri.


B : Profesional,bertanggungjawab dan setia kawan.Tetapi ada kalanya agak pesimis dan juga keras kepala.


D : Tidak mudah menyerah kalah.Prinsip kita,apa pun yang diiinginkan pasti akan kita dapatkan.Selain itu,kita juga rela melakukan apa sahaja buat orang yang kita sayangi.


H : Kebebasan adalah perkara yang sangat penting buat kita.Disebabkan inilah orang sering menganggap kita sebagai orang yang individualistik.


I : Sentiasa mengambil respons positif daripada setiap peristiwa yang telah menimpa diri.Kalau boleh nak bersikap cool sentiasa !


N : Orang lain menilai kita sebagai seorang yang sombong,sedangkan sebenarnya kita kurang yakin pada diri sendiri.Cenderung emosional tetapi mampu membahagiakan tersayang buat selama-lamanya.


L : Kreatif,cerdas,pandai bergaul,setia tetapi mudah terekan.Sungguh pun begitu,jarang mempunyai masalah yang boleh diselesaikan.


S : Sentiasa berusaha untuk kesihatan kuat,cekal dan tabah di depan orang lain,sedangkan ada kalanya kita berada di bawah alam sedar.Khayalan dan imiginasi adalah dunia kita yang sebenarnya.



aku mcm tak pecaya jew tapi aku memang lar ade karakteristik gni :
emosional [EMO EMO EMO] tapi tade lahh slalu
sensitif [aku kuat nanges tapi ngn org yg aku syg jela aku akn nanges ;DD]
keras kepala [tak suka mengalah, semua nak ikot cakap aku]
sombong [errr, agak2 ??]
pessimistik [aku mmg slalu pk negatif jee, sori la. susah nak ubah]
individualistik [aku byk watak yg aku bole jayakan ;p hahah]
and
aku mmg hidup dlm dunia yg penuh khayalan pown. aku selalu berangan , yang tah mane angan2 aku akn tercapai atau tidak, itu aku taktaw lahh. :)

well, ak mmg suka mcmtu, sedaya upaya nk tunjuk aku OKAY padahal dlm hati retak seribu. pastu moody tak cakap pape spjg hari, dok layan lagu jiwang, and mengenangkan nasib. inilah duniaku~ aku mmg dah takde sesapa, kecuali 3 org saje [secretio!]

tade mud mcm syal je!

hahah, mlm ni sure aku tade mood weyh! td sedara aku datang, mak aku swoh prepare ape yg patot, walaweyhh, kena ikot cakap dea lak. aku tgh sedap2 bace blog org deyh! haha ;D

hmm, b4 dat, ak bertenet sms ngn pakwe ak jap. hahah, aku rase mud pms lahh, sebab kebelakangan nieyh aku mmg ade lain macem ckit. malas nk on9 mespes and ym lg . sbb? ntah, bosan. tapi, mangah gak aku kat dea sbb keluar sane sini ngn tah sape tah yg paling ak takot ngn pempuan laen, mmg ak ngamok la kalo gitu.. haha, biasanya kalo aku marah orang, aku pown nangis gak! sengal doh! ntahh lahh nape aku macamtuh. ;DD
memang pelik! aku sendiri ngaku. dah marah2 , pastu aku yg nangis . bkn sbb org mrh aku, tapi aku tension ! mcm td lahh, nak jew aku marah org jangan langgar anak kucing aku yg dok nyebok kt org ramai . tapi , tak jadi la kn,,sbb sedara dtg, ta bek bwat perangai melulu cmtu . . kn, kn?? haha =|

anak kucing ak la kn, ceritanya gni :
satu hari, dea masuk dalam enjin keta kancil milik abg ipar aku. . dari umah aku sampailahh ke kulai. dgr cerita dyorg , dyorg stop kt kulai, rehat2 jap, yelahh tgh mlm drive mesti penat. . then, tetibe enjin mati , pehal pulak knn tgh mlm mati enjin. pastu hidupkn tak bole plaks~ then tetibe dgr sore anak kucing. abg ipar aku uh cek lahh tgk2 ada anak kucing tersangkut kart enjin keta diew. manee lah aku tau kn cmne ape kejadah nape kucing tu leh masok enjin~! abg heri call lah mak aku, tye ank kucing kt umah tu ader tak, then mak aku cek lah, den tgk mcm takde jew. . then, abg heri btahu la identiti kucing itu ;)) : kaki mcm melecet, jln dengkot2, and bulu wane tompok2 ~ = )

haa, haritu kakak aku amik kucing tu kt kulai pas dea tglkn kt sane idop2 sjap sbb risau. ade kew bapak ak kasi tahuu dea aku marah2 arituh, yelaa, mmg la aku mangah! kucing tuh dah la aku yang jumpa, aku yg mandikan, aku yang bela tapi mak aku yg kasi mkn laa ;p oh ohh, kucing tuh kalo maw tahuu, da kena langgar dua kali taw. sekali tu aku taktaw tapi mase aku jumpa kaki dea mmg ada kesan baru pas kena langgar. then, nk taw tak ape yg wat aku paling bengang sekali?? abang aku langgar ank kucing tu plaks! dah dua kali kena langgar. haaa, kaki dea yg nk baik tuh aku tgk da mcm senget jew. nk bwk g klinik mmg mak bapak aku tade mase la utk diri aku n segalanye ttg ni. mcm hape jew! bodo bodo bodo . dlm hati aku mencarut arr gak byk kali tp pastuh aku insaf, aku beristighfar la byk kali. hadehh,,,,(?)
yelaa, aku terperanjat mase tuh aku tgh on9 arr kan tetibe aku dgr suara anak kucing menjerit, aku bergegas la keluar then ak dgr suara ank kucing tuh menjerit. BAYANGKAN LAHH KORANG DENGAR SENDIRI APE YANG AKU DENGAR DAN LIHAT APA YANG AKU LIHAT. tak ke sakit hati dan telinga memndang serta mendengarnya??? siaw jelahh~ astaga~ aku jerit kt abang aku, ape along buat ni!! along aku selmba jwb 'terlanggar anak kucing'. . haiya! terang skali suara anak kucing tu kesakitan. then aku nmpak anak kucing tu jalan macam ketan tapi terdengkot2 and aku tgk kaki dea, MASYAALLAH! ngeri dol!! aku mmg nk tumpah la airmata [tak keluar pown] and aku hempas pintu lagi, pastu aku igt kucing tu belum mkn lagi so aku cepat2 carik ikan, then aku keluar mak aku tye apa yg bising2 then aku ckp 'along langgar kucing lagi'. . huhu, mase aku ckp tu mmg aku rase sedih gilew... hmmm, mungkin aku dah byk kali tgk insiden tu dan aku tak sangka laks akan melihatnya sekali lagi. well, selagi ada kucing kt umah aku, selagi tu lahh akan adanya 'accident' mcmtu. ;DD hahah, mcm kelaka ekh? tapi sebenarnya sedih bila dialami oleh aku sendiri T_T

aku tgk la ank kucing uh, kesian gile weyhh! aku bagi mkn kt diew, nasib bek ade selera lagi! fuhh fuh!! ^^ happy gak lahh, tapi hati aku mcm disiat2 jew tgk dy cmtuh. yelahh, kalo hati aku tak disiat oleh manusia, boleh gak tersiat tgk keadaan ngeri. X( i hate this part uuhh!! X(

ohh ye, td ak bebalas komen kat min, bff aku. ktorg da bebaik. sejap jew [sebulan weyhh tak tego] ktorg tuka2 cite lahh, tak sangka aku dea bace gak buletin yg aku post kt mespes uhh arituh. haha. tak sia2 aku post, ade gak org bace. ni ade satu part min kate kt aku :
i noe exctly how u feel, dude. ak tau. well, kalo bende dh lepas tu, dh lepas, klu dia dh berubah, thts great. reli great. and ak tak mksudkan sex, ak mksudkan , tidoooorr,,,, well everybody has a dark past, ak pon sama. soo, ko forgive dier, i understand. tapi ak? klu dia layan ko mcm sampah lagi skali, siap dia. secondly, i hope he is the rite guy for ya. klu tak rite, TINGGALKAN CEPAT, kidding, i hope u guys r meant to b together lol. ^_^
well, ayat ini ditujukan khas kepada seseorang itu yah ~ semua kwn2 aku ckp cmtu, bangga arr ade kwn cmtu! ^^
thanx, guys, without sokongan korang , ta dpt la aku teruskan hidup ~ merana sepanjang masa jelahh aku ni! haha. rite ??

sape ade mespes, sila bagi add aku. :)

...
nape ramai budak myspace ade blog neh? asal aku bkak jew blog org len, sume ader mespes. HERAN AQ! well, mane taknyer, kebetulan setiapkali bkak blog org laen, tgk2 mespes, mespes,mespes dan mespes lagi! hahah ;DD aq tawu la sume org gile mespes skrg!

tapi aku nak komen satu la ttg myspace neh! ramai gile gurl seksis angkat baju dan skirt tahap pendek gile gaban dan tak cukop kain & tak kurang jugak playboy yg mmg diketahui suka memainkan org dan tak kurang juga suka memain ngn org! sape pecaya angkat tangan sendiri! dan sape yg terasa uh, diam2 jela eh. . . XD
tapi, aku tak kesah, sbb bukannye aku pecaya sgt org2 neh kecuali lahh kalo dea kawan yg mmg aku da kenal ;p haha

aku iri hati sebenarnya sbb dyorg wat ape dyorg suka padahal aku tersekat dan terkongkong. ntah la! tapi, ada baiknya eh..(?) aiyah.! itoo ini, aku mmg dok umah jela, 24 jam kalo bley mengadap laptop main intenet, wat blog! paling terer pown, ak msg ngn org laen kt henfon! tu pown curik2. naseb baik henfon aku tak dirampas sepertimana kengkawan aku! fuh!! O_o . . . adeh, tatau la cmne result SPM aku nanti yew, sebab aku mmg cuak giler deyh nk tgk result tu nanti. bukan ape! sbb aku asyik memain jew tahun ni. tapi tahun lepas lagii dasyat! hahaha ;DD

tahun ni pecah rekod skola aku bwat byk kesalahan. yang terutamanya dtg skola lmbt, masuk ikot pintu blakang [yelahh, tanak kena tgkap dek pengawas, silap2 aribulan tiap2 ari aku kena detention class] , bwk fon g skola [4,5 kali je arr abb aku nak kuar pas abes skolah tu jerr] , ponteng ko-ko [frust gilew tak dpt jwtn, jadi aku protes melalui ni lahh] and paling teruk skali pown, aku ponteng kelas jew arr tu pown skali, cuak deyh.. skola aku nyew peraturan ketat sgt! tengok jelahh fon aku da kena rampas, naseb aku lahh! ;p hadehh. . smpi sekarang aku masih tak dpt lagi fon aku. cis pengetua! mase aku nak amik fon aku, swoh amik pas raya haji. perh! aku ngn geng2 sekalian yg mana henfon mereka turut dirampas berdesing telingaa dengar pengetua ckp. . maw saje aku ngamuk ngn sume org..

dahh tuh, mase fon aku kena rampas, tade henfon lgsg! fon ak lg satu kebetulan kwn ak pinjam laks ~ aku lak tak smpi hati nak amik tp akhirannya ak amik gak sbb aku sebenarnya janji ngn sorg bdk neh, tuition mate ak la, nak beli fon motorolla v9 yg baru tuh dgn harga rm160 beb!! ^^ haha, tapi disebabkan aku takde duit dan segala-galanya perlu dilakukan secara rahsia dari pengetahuan parents aku, jadi aku kumpul lahh duit skola, even meminjam dari kwn ak dgn janji akn byr balik pas raya. ade gak aku minx bf akuh pinjam henfon, tapi dea ta kasi daa, tak guna betoll [ceh, ungkit hal lama lak, MAAF, KANDA!] XD ohh ya , ya, dea kasi pempuan laen pinjam.!! HARAM MANGKOK TULI WTH laaaahhhhhh!!!!! mmg sah aku mengamuk. ngn pompuan laen leh pinjam, tp ngn aku HARAM tak kasik! pilih kasih gile nak mampus!! hahaha XD sebenarnya ader lagi aku nk ckp, takpelahh, simpan je dlm hati biar bernanah lama2 berkudis then berdarah semula.. hahaahhahahaha gile emo pulak aku neh. haha EMO EMO EMO ~

okay, bai bai lahh, aku suda jadi EMO ni! sedih ader, geram ader, marah ader, happy ader, hhhmmmm!! ntah la! rase nk protes kt org tuh lak! hahahahah XDXD aku cakap betoll!! aku tak dapat maafkan dea! sorri la kanda..

kegembiraan raya

aku nak ulang balik lahh, aku sayang kat nephew aku, setakat ni baru 2 org wehh ;D tapi itoo pown aku boleh tahan lagi lah menjaga 2 org budak ituh. aku garang . tapi sayang gak kt deorang . hanya aku saje bole membuli mereka . haha . maksu lah katakann ... ;p







whaa, ini la anak saudaraku yg pertama, anak angah and kak yanti bernama muhammad alif nazmi. ;) sayang diew, jelesh aku parents aku sayang kart dea gakk!









haa, yang ini anak saudaraku yg ke-2, anak kak uda ngn abang heri yang dinamakan farihin nazir. diew sayang aku. ;) hahah, oops, aku sayang diew! muka dea cun bile tersenyum. = ) lawa~









ini la deaorg, dua budak~ ntah pape jelahh ;p budak2 la katakan~ aku paham sebab aku kanak-kanak lagi . hahah ! perasan gile nak mampos ekh ?! XD








ini family aku. = ) sgt gumbira neh.








haaa~! budak bertuah ni mmg suka kacau daun mase aku tengah depan laptop! hantu betol!! hahah X)kalau ta bagi men laptop sejap, nnti mulalahh dengki nak tarik wayar adsl. siot jew . and kalo tak tu, dea naik tangga, memandangkn tangga dibelakang itu saje and aku tade port laen n wayar kontot sgt! terpaksalah aku mengambil buda kici itu main laptop sejap. hahah . muka aku spoil arr, beminyak, biasalaa, pas balek skola lupe nk cuci muke, nmpk laptop tros bukak.

hahaha XD

whaaaa.. seronoknyer!! ^^ memang lahh aku sibuk jew bulan neh. . huhuhuhuh!! sedih tol ta dapat ikot mak uda aku pegi shah alam. sepupu aku da ajak aku g sane pongs!! X(
kazen aku yg kat kmpung tu pown pegi sana nanti, nak cari keja kt sane ngn sepupu aku lagi sorang!! waaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! T_T nak ikotttttt. . . %&$$$$$*&@#!!!! hahahahaha XD carik keja kt cni susah wehhhh, sume cina,alaaaa,bile ak tye ada keja kosong ke tak, diew cakap 'maaf, tawaran sudah ditutup' . . bangang sungguh! kalau dah tutup buat apa letak 'jawatan kosong' kat tingkap kedai kau? haah, tak guna betul orang tuh. . semalam aku pegi la keluar kan, , dgn kazen n parents aku, sambil tuh aku pegi arr carik tawaran kerja ke apa. . . dlm byk2 kedai tuh, 2 je kedai ada keja kosong. tapi bila aku tanya da penuh. mcm ape ekh?? haha. kalo betul da 'full', aku doakan bisnes dia maju. kalau die tipoo aku, aku doakan bisnes die lingkup dan cepat gulung tikar. hahahah, buruk laku sungguh aku!! geram la weyhh!! cina saje yang nak diambil bekerja.! blah la.! nenek aku keturunan cina takde pown pilih kasih, kawin gak ngan org melayu. . dah lahh, blah lahh. huh! sori yer, sifat perkauman di sini P/S: JANGAN CONTOHI SIKAP INI YA SEMUA.~= )


ohh ya, lupa pula, bulan ni memang jarang la aku on9. . disebabkan aku tak dapat pegi shah alam, jadi aku akan teruskan perancangan aku maw balik kampung and stay sane sampai bapak aku balik lagi. ntah2 dea tinggalkan aku 3 bulan kat sana! bulan 3 amik kot!! huhu.. TIDAKKKK!!! nanti windu nak bwat blog. itu saje ;DD haha!



semalam aku ckp ngn asyraf [whaaa!! kecoh sedunia btol!] XD . bodo la, , , aku windu dea. ;D rindu yang banget amat deyh! ^^ aritu aku gado. . hahah, nasib baik tak ungkit benda lama, . . kalo tak, mmg aku memang gitu jelahh selamanya. well, aku taktaw dapat maafkan perkara yg dea telah buat kt aku ke tak. ntah la syg ooi! mcm tak jew, tapi aku patut lupakan perkara lama.. ye tak ?? haaa~ hmmm, ntah la! haha. no komen lg.



jap2, aku ade brape ramai abg angkat ehh? 1,2,3,4,5 ~ 5 je kowtttt. haha. jelesh laks mamat tuh nanti yerp ;D haha, dea pown bwat ak jeles! ada kew dea puji saida [AF] tu depan2 aku. sah2 mmg hapi jew aku rasa, tapi aku kire wat bodo jelahh, nasib baik saida tu artis,,,fuh fuh!! then, dea kate nyesal tak cium saida tuh. . memang hangin weyhh X( huff huff huff!! tapi, aku tau dea takkan bwat sebab dea tawu aku ni mcmne ekh. . agak2 u apa yeh akan terjadi pastu..? haha. aku swoh dea minx autograf bleh lak dea ckp cmtuh yer~ mmg nak kena free ****! XD ;DD



hmmm, esok mak uda aku nak dtg!!! huhuhu... aku nak g shah alam !!!!! actually, aku da merancang dgn sepupu2 aku lg dueorg tuh, "kite sama2 dating ehh nanti" then dyorg setuju!! well, memandangkan ak punya kat kl and parents masing2 tidak tahu 'date rahsia' ini, jadi ktorg mmg dah plan nk backup and cover masing2. . fuh fuh!! mmg da siap tapi malangnyer aku tak dapat pegi sama!! huhu T_T sedih giler.... whaaa, nanti mase beshday diew, ntahh la aku dapat datang kl kew tak! huhu.. eh jup, apesal aku yang jumpa dea? dea tak penah jumpa aku kat sini pongs! ceh! tak aci laaaaaaa!!! X(
whaa, so, aku takyah jumpa dea. padan muka! huh! jumpa aku taknak, tapi suwoh aku g jumpa dea tu bole pulak! haha! tgk lahh nanti... =|

Perkara paling penting dalam hidupku

01 Agama, Allah dan Nabi Muhammad
02 Keluarga, Mak & Abah dan adik beradik semua ~ X)
03 Yang tercinta, Asyraf ;D
04 Sahabat baikku, Fiqa ;DD
05 Rakanku, Yasmin = )
06 Kawan-kawan yang pernah sekelas dgn aku [u girls still rock!!]
07 Kucingku ;p
08 Abang angkat; udin and iwan
09 Akak angkat; lupa lahh
10 Adik angkat; takde calon
11 Anak angkat; was Asyraf ;DD
12 Sanak saudara
13 Bilikku
14 Rumahku syurgaku = D
15 Video game ;d
16 PSP
17 PS2
18 Computer [my bubu]
19 Handphone Nokia [BABY aku]
20 Handphone mak aku [utk call org nti] ;D
21 Laptop
22 Meja belajar
23 Susun atur hiasan rumah didalam dan diluar rumahku [masuk jelahh!] ;DD
24 TV and Astro [kalo bley, nk bwk due2 masuk U nti~] ;p
25 Sambutan harijadi mengejut buat aku ;)

kreeekk !!!

haha XD biarlah ak memulakan. .
penat giler minggu ini! haha, memandangkan aku seorg anak yg manje, dgn bangganya ak mengaku ak suka bangun lambat. hahaah XD [takde sape nk jadik calon suami ak kang~] =))

well , aritu pegi jay bee, g u ma mak uda aku tolong2 siapkn barang perkahwinan [tampal menda alah kt kotak yg utk diedarkn kpd tetamu nti~] . . sambil wat tuh, ak bebual arh ngn kazen aku, fazreen. aduh! budak neh mmg siot btol arr.. kaco jew aku bace novel. tak bleh tgk org duduk goyang kaki btol! hahah XD

utk pengetahuan aku la , ak jela kn, dea, aku tak penah tgk dea baca novel. sumpah dow! ni FIRST TIME ak tgk dea baca novel ! setahu aku , dea bkn jenis yg baca novel ni.. ak igt lg pe dea ckp dulu ~ "baca novel! bercinta la tuh." hahah XD.
ohh dear, i guess u're in love too. . yes, mmg dea tgh hangat bercinta pown [kena kau, akak!] tp takde la siyes mcm ak dowhh ! aiyah. . . hahahaaha XD

kaka idah, iaitu kakak sepupu yg akan b'kahwin itu pown ckp menda yg sama ngn ak, mcm tau2 je kn ;DD hahah. . mmg BETUL la weyhh. . [mcm ader org pecaya jew~] . . sbb b4 dis dea tak penah bace novel, tu sbb kowt sume org pelik. ni gare2 sepupu ak, ika lahh yang swoh dea baca novel mase dea tgh boring2 tgk tv. . alih2, layan pulak~ XD that was great meyh!! ^^

FAZREEN, KAU ROCKS LA SAYANGS !!!!
HAHAHAHA XD gile menggedik aku neh.ooppss!

heyyyyyyyyy, arituh kne pegi jay bee, semalam kne balik kampung lak. dah la balik2 dri jay bee tu aku tros tido dlm kul 11 lebey kowt then mangun seawal 8 lbey bile mak ak kejott suroh siap2 nk pegi balik kampung lak~ leceyh la!! tgh syok tido uhh~ hahahah XD gile btol perempuan mcm ni tak bleh wat bini. . [ak sedar diri ak siapa]

males btol ak nk siap. hari mase g jaybee tu pown mak ak yang kejotkan ajak ak pegi jaybee.. igtkn mak ak g ngn bpk ak skali, jadik ak pown nk ikot lahh mane tawu gi carrefour ke nanti, bleh gak ak dpt menarik benda alah yang ak nak ikot sesuka ati jew ~ hahah XP cehh, tgk2 bpk ak g balik mersing lak, frust gilew tapi xade la frust kowt sbb ak dpt seat dpn. . hahah XD best gak weih seat dpn. luas dan ak sorang saje. tapi, maksu ak lak ikot. . dea tgl kt kampung wat sementara wktu. maksu ak dri selangor. perhh, fazreen ikot skali. hahah, dea mmg da bgtaw kt ak psl bf dea awl2, jadik, ak ader la sekepala gak ngn dea skrg neh ! tp, only dlm bab bf jelahh! dea seorg yg tidak sukakn gadis gedik, jadik, ak tak ske menggedik kecuali utk b'gurau sbb ak suka tgk muka org mcm geli2 bile ak pura2 gedix ~ hahahaha XD nasib-nasib~

well, sepah2 la ak citew neh, tp takpe, sukati ak lahh, blog ak deyh. ahahah

semalam kenduri akikah syafiq , iaitu sepupu kpd fazreen tp bkn sepupu ak lahh. . tp, kiranya kenal arr.. perh! smlm syafiq bwk ps2 siot~~ giler lahh da lama ak tak main game ps2 uuuuhhhh. . windu dow! haha. cam setan aku main game lumba amenda tah. . mula2 motorcross pas da abis uh, main lumba mesin pemotong rumput kowt. . berat doh stereng! sng terbabas. .

hahaha, smpi di sini saje la ak tulis.. parents ak nk PEGI KELUAR!!! YAYAYAYAAYAY!!! ^^

harini boring giler. sumpah bapak boring, jadi aku edit2 la beberapa gmbr aku yg akn diupload ke dalam myspace. keja ak yg lain pown tak siap lagi especially banner. haritu dah buat dua, tapi skrg ak kering-kontang ngn idea ntah pape jek. bapak bosann!!

wah wah wah

PS: SORI SBB AK TULIS BLOG NI KT MICROSOFT WORD DLU SBB AK TAK BOLEH BKAK INTENET ARINI.. HUJAN LEBAT.


Isnin , 8/12/2008 , 5.36 p.m.

Today is Hari Raya Aidiladha.. =)
U know what? I dun feel like it is a special day or whatever, it’s just like everyday I’ve been through. The differences is only the food that I eat today. Haha X) very yummy~ ummphh!! Delicious!! ^^
Well, I’m here to talk about my dream. I never been dreamed like this before, this is my first time. It’s about my boyfriend and his skandal. DUHH! I dun remember what I dream.. or I don’t want to. What I can remember is I was awake at 6 a.m. suddenly [I never wake up so early~].. What I can do that time is just praying and saying ‘Astaghfirullahalazim’.. That dream is the most I don’t want to remember because it is the scariest among all the dream including the ‘mimpi hantu2’.. Yes, it’s true. I hope there’s nothing bad like that dream. Ohh yes, there’s also I dreamed about that myspace . I dreamed that there was someone added me as fren [which I dunno who] and what I know is my heart feels like beating faster. Owhh, this is really scary~ I was dreaming like that.. It seems like connected to my life , my boyfriend and everything. It seems real, believe me. OMG, I dunno what I’ve been dreaming of and if I can remember, I won’t tell because I never ever been awaken and then ‘beristighfar’ just like that~ It means that I am really afraid that time, I just pray to Allah and I remember that today is Hari Raya Aidiladha, I hope my dream is just a dream. I am really afraid if something like in my dream happen in real life.. Or it was a sign – I dunno what to do for real! Gosh…



Isnin , 8/12/2008 , 8.49 p.m.


I feel very guilty I have to lie to him. I’m just curious with his movement and past. I am such a pathetic girl!! Arghh! Damn it. I can’t believe I do this again~ I dunno what’s wrong with me.. I really don’t. Since I know that he was hvg an affair with other girl, I just can’t stand it. I even dunno whether I still love him or not. But, it seems like I just start to love him for real since I met him. Wow! Can’t believe it, huh? Haha.
Yeah, I made mistakes, but it wasn’t my intention. I just hope I can find THE REAL TRUTH because I always found out lies over and over again in my life. I have a great family but before that, it was a mess, full with hardwork day and night, no time for me. But now, everybody have becomes successful mankind. But, the past has affect my mind and feelings. I feel very lonely before this.. but now, I do have friends, real friends, I mean..and my family also becomes bigger and happier each day, even sometimes something annoying happens.. haha. But, the happiness I get is not more and not less now. About LONELINESS , yeah , what about it? I dunno.. haha XD no point talking bout this uhh~ haha

racing

what's jamming, uh? lmao~

btw, i was playing racing cars [video game, lol] and it is really interestingg!!! all this time i really love racing cars video game!!! ^^ ouch!!! i just got the first place when sudddenly a car pushed me away. hoohhhh!!! i dunno what i said but i always said 'ishhhh' and 'aiyahhhhh' while i'm playing that crazy game. hahaha XD sure that's not at all.. i got in the fifth place at the end. T_T_T_T_T i was quite angry and sad ~ aiyohhh... there's a blue car suddenly hit me on the side!!! not once, but triple times!!!! hahah X) maybe i shouldn't get to emotional but i really feel disturbed when my brother is walking infront of me ~ uhhh..!!! it really annoying and my concentration on that game has lose. arhhhh!! damn it! [sorry] lol.

heee~ sometimes, playing games can help me in reducing stress. but, my parents always 'bla,bla,bla' when i used the laptop or watching tv or playing games. aiyah~ it is really sucks but, i know my status. i should sit home and playing wif doll, cooking for family and bla bla bla so whatever la. hahah. how could i do all that stuff??
i mean, duhhh, it's not me. haha, but, i'll try. why? i dunno, think urself la~ haha, sorry2. ;D

saket hati !!!

kali pertama org panggil ak *%$*. heh. pandai sgt la dea tuh nk kate ak perampas!!! sial je perempuan tuh. heh, kaum ak sendiri bwat cmtuh, memalukan giler!! dea tak sedar diri!!!!! ak kapel ngn dy sjak awal tahun ni lg tp ko akhir tahun.!!! nak aje ak ckp,' hey betina! kalo dea dh tak pilih ko tu, jgn la terhegeh2 nak kt dea!! sial kau!! kau la %&^* yg boleh mati kat longkang tempat pe*%$@#an. blah la~'
haha, teringat gak akuh nk kater cmtu.. dy yg serang ak dlu pastu pgl ak babi pastu tuduh ak jd penyebab dy breakup. kepala otak dea pandai sgt.. 'sangat' la.. huh. ape jadi dunia ni kalo ak bermadu ngn ko ekk.. ak haramkan kau menyentuh kepunyaan ak! heh, meluat giler ngn perempuan tuh.

tapi, andaikata ak tak dipilih, ak rela pergi.. sebagaimana yg pernah ak buat dulu. thnx. that's all. bye.

kawan aku

huh, ak mmg harap ak ada kawn mcm ko, tp malangnya, kalo dy tglkn ak, semua tu ak letakkan kesalahan di bahu ko. dy siap tye ak, ak gado ke dgn ko n dy mintak ak bebaik ngn ko.. mmg ak nk. tp, ak taktaw sbb ak dah la runsing pastu nak dipeningkan lg dgn memilih ni..

KO SURUH AK PILIH MANA SATU LAGI PENTING? FRIENDSHIP OR LOVE.. BOTH ARE THE SAME IMPORTANT TO ME. korang berdua dah tanya kan ak soalan tu? mula2 dlu dy, skrg ko tye. ak serba salah nk jwb apa.. nk jwb ko, ak tanak sisihkn dy. nk pilih dy, ak tanak sisihkn ko dn wat ko sedih sbb ko da slalu berada kt tepi ak kn.. tp, ak syg korang dua.. biarlah ak nk mencintai sesiapa pown, sbb ak takkan bunuh diri la kalo ak putus pown... please la, ak tau hukumnya apa. ak takkan buat dosa besar mcm tu and end up my life. abis, dosa ak nti sape nk tebus??? ko?? dy?? heh, this is really annoying.. meluat ak dgn org2 yg tak faham ni!


heeeeee~ mcm la ak ni xde perasaan eh... okay, ak suruh ko pilih, antara pelajaran ngn cinta, mane satu ko pilih? ak tgk ko pilih cinta jew... apa, pelajaran tak penting?? relax nak mampus ko ek, SPM nk dkt tp sebok memanjang dgn sms, call. belaja hape tak! mcmne ak nk dpt kwn yg baik ni.. jgn kata diri aku je, ko pown sama. haktuih kpale otak ak pntgkn dy je.. ko nk tau tak, mse rmbgn tuh, ak xde credit mmg lama, ko bg ak msg cmtu wat ak sedih tau takk.. ak ngn dy pusing2 cari kedai topup, dh la TS bsr... nsb baik jumpa! haiya..................................................


okey lah, ak nk berehat sebentar sementara menanti ko bls msg ak tuh... haiya, ak tanak gado ngn ko lama2 la sbb ko penting utk ak, sbgi kwn, tolonglah dgr segala luahan hati aku, jangan buat tindakan melulu jer,,, aku tak suka tawu tak. dengar sahaja.. nasihat kalo ada yg ko rasa perlu.. kalau tak tahu nk kata apa, jangan ckp apa-apa, dengar sahaja.. i hate u trying to control over my life. i hate it. dont make me do something really u dont want.. bye

well well well, the truth has come

baru harini ak dpt tau sesuatu... sedih, td ak bkak la ym dea sjap n chat la dgn ex dea. ak chatting jap ngn bdk tu, dy ckp sbb ak la dy breakup.. well, hati mana yg tak terusik, kn? dea ckp dea kapel ngn bdk tuh seminggu je tp ape yg ak dpt tau dah lama dea kapel rupa-rupanya. . . ak rasa diri ni tgh menggigil, bkn sbb marah tp kecewa yg amat sgt.. ak kecewa dgn sikap dea yang tipu ak dan terus menerus tipu ak. damn! this is awkward..
so, betul la kata puteri yah? he's lying to me. i cant believe it.. i'm sure damn not happy rite now.. i really dun have mood. i just wanna be alone.. dea sungguh pandai berlakon itu ini. ak rase mcm urhhhhh!! nak mati je..
i need my fren now, bt where are they?? KL, Langkawi and Sabah. they went holiday for a long period.. what should i do?? pada siapa ak nk luahkan?? i dunno what to say.... just i wish they can go to hell as well as me.

rombongan ke KL dan first date aku

semalam, Rabu, 3/12/2008:

1. Smlm ak pegi rombongan ke KL.
2. Firstly, torg pegi ke forensik punya tempat kt balai polis kt cheras [bkn balai tp pusat tu]. Ada la skit2 demo diew tunjuk kt ktorg. ada sorang polis wanita ni kn, ada kew org nk tnye soalan kne bayar.. ahahaha, hampeh, pastu takde lgsg soalan ditanyakan ktorg. tp, kt tmpat laen ada larr..

Ada satu demonstrasi tu kn, ada polis lelaki tunjuk la cmne nk cari kesan air mani, cap jari and telur [ak pown x phm lg telur tu ape]. . . bez gilerrr, dy ckp kes rogol and lampu yg die gunakn tu sgt terang sehingga pas ktorg tgk tu n ktorg tgk balik sekeliling, apesal gelap ni?? hahaha ;D ps: jgn tgk cahaya terang cm matahari tuh. ;D


and then ktorg gerak pulakk ke tempat bahan bukti. ada sorang polis lelaki ni kn gelabah pulakk bile org tanya byk soalan. haah, tp die lbey kurang kacak larr [tp lg kachak boyfren ak! ] ;D hahaha, gelabah gilew dea tuh. . to, overall, performance die okey la. pastu kt dlm bas kwn ak ada ckp, ak suka tgk mamat tu gelabah.. haha, yela, polis muda lg kn, berdepan dgn bdk2 perempuan dari sekolah perempuan mmg sume perempuan lahh. . . hahaha ;D


3.
Pastu ktorg kuar dari tempat tu lbey kurang dlm pukul 12 and nk pegi makan kt umah suria kt kajang. . on the way tu kan, nk tawu tak amenda kengkawan ak bwat?? dea dokk kat tepi tingkap then dy buat 'peace' pada semua org yg naik motor. hahaahha XXDD ada mamats yg balas weyhhh !! haha XD kelakar gile dlm bas masa tuhh .

4.
Ktorg lunch kt umah Suria. nk dekat sejam gak arr kt sana. ak semayang dlu n then baru tron mkn.. lama weyhh dkt sana, sume org makan mcm PEREMPUAN MELAYU TERAKHIR. sloww giler. ak mkn pown nk cpt tp alih2 ada gak yg lmbt. adeyh. . tak sabo ak bile dyorg kata nk pegi Berjaya Times Square. . nk tawu sebabnya??? haha, adalah ~ ;D

pas mkn tuh kn ktorg bertolak ke BTS laks, dlm perjalanan tu, bdk yg sama asyik wat peace jer kt sebelah tingkap.. hadehhh, malu giler. . dah la bwk bas skola and ada nama skola ag tuh. . tp mmg lawak gilerr arrr. kwn ak ckp 'eh eh, lelaki tu perasaannn lak org minat dy' haha, ak pown tataw ape lelaki tuh balas kt dea. . flying kiss kot ;p hahahah XD eeeiii, naik bulu roma ak, aduhh. nasib baik ak dok kt belahh belakang skali. takde arr org nmpk ak bwat pape pown. hahah. sengal giler ~


5.
ON THE WAY to BTS, boyfren ak asyik call aje. well, ktorg mmg plan nk jumpa weyh. . ;) ohhh, dari kt dlm bas lepas bertolak dari makmal forensik tuh lagii dea da call tye ak ktne. . adehh, tak sabar la tuhh, ak kalo ikutkn hati tanak jumpa dea tp . . . . . . hahah weyhh, sape tanak jumpa bf wey ~ =D

Da smpi kt traffic light nk belok ke BTS, bf ak dok call n online la kejap kn... hehehe ;D pastu ade kew dy swoh ak tgk dea. . adehh, kalo kwn ak nmpk . . dah la kwn aku ACT MACAM TAK PENAH JUMPE LELAKI wohhhhh !! huhuh. sume org yg jalan kt tepi jalan nk tgk n komen. lawa lahh, hensem lahh, mcm taik lahh, badut lah, boleh tahan lah, and mcm2 lagi pastu siap nk lambai2 lg. waduhh. . kalo lambai bf ak, siap la korang haaa !! *_* hahah


adehh, bf ak pastu siap swoh ak tgk dea , dea ckp kt traffic light, ntah la, byk sgt ak pown pening.. pastu bile bas tu belok ak nmpk dea kt seberang sana ngah berdiri n tgk bas ak lalu pastu senyum. . haih ~ hensem gak mamat tuh bile senyum ek . . hehe ;D malu gilerr. haha. tp kn nk tawu ape yg siott?? kwn ak pown tgk gak belah sana yg ak tgk n bley lak dyorg ckp ' ooohhhh ' . ntah ape la dyorg tgk tuh, ak hrp NOT MY BOYFRIEND! huh huh !! X(


6. Pastu bile bas da parking, ktorg ikot laluan belakang, alaa, yg dkt dgn basement car park tuhh ~ and ak pegi lahh carik pakwe ak yg sorang tuhh, mana lahh, dh la TS besar, bapak besar dr BPMALL yg ciut tuh. hahah XD pastu ak carik arr tp ak pown taktaw mane ak nk g tetibe laks akak ipar ak call, dea tye pasal nk intenet, masa tu lah ak terserempak ngn bf ak tuh. ;D hehe. tgh ckp siott, ape leyh bwat.. malu giler deyh. . hahah . malu giler mcm hape! pandang muka dea pown ak leh malu2. . haih ~ slalu biasa jew. . maybe sbb ni 1st time jpe dea kowt ak jd cmtu. haha XD takpe lahh, pas abis call, ak tgk la jap muka dea, aduhhh mcm ape la ak rasa malu ni. . ckp pown nk pndg bwh kn. dea siap tye' mana tuh' smbil tunjuk kepala. ahaha! sorii la sayang, i tak pakai tudung tp kalo u nk ubah boleh gak ;D. i'm really serious and i mean it.


7. AK ni kn dah la pendek, kecik lak tuhh, ckgu siap bley ckp awk ni form 2. . . haha, bangga giler wehh ckgu ckp mcmtu tp terasa la gakk sbb ak kurus. akpown tatawu nape susah nk gemok tp ada kew kwn ak ckp 'takpe, pas kawin gemuk la tuh' . pale otak dy, ak xnk gemuk tros kang ! hahaha XD if u know what i meant. haha ;p


ak ngn bf ak, tgh jalan2 ni, pastu terserempak lakk kwn akuh, aduhh, mls ak nk kecoh2 ni kn ak lari laa, asy ke lain, ak ke lain pastu dua2 terpisah. pastu bile ak carik dea, lahh, dea naik eskalator yg sana keatas pulak pdhl ak bkn kt ats. ak nmpk gak dea tgh mcm carik ak tp tak terfikir lak dea nk tgk bwh ea, ak kt bwh ni tgk dea geram jerr, tak tunggu org ! uhuhh !! mase tuhh ak tgh makan aiskrim yg ak beli kt baskin robbins [mahal dowhh] . . benda tu da meleleh kt tgn ak, perh, ak taktaw nk buat ape. . mcm dak kecik ak mkn rasanya. . dh la tisu takde ! aiyahh ~ pastu bile dea dah turun balik smule, ak tunjuk ar tgkn aiskrim ak tnda dah cair, pastu ckp nk g tandas. . aiyak~ g tnds ak carik mane la kotak tisu nih then ak tak check dlm tandas tu elok2. . haha . pastu ak kne abiskn dlu aiskrim tuh, pakwe akuh da nk abis. . adeyh . . lmbt benor ak mkn. haha, dea g la basuh tgn pastu dea bwk tisu tandas . aiyah ~ nk tak nak kena terima memandangkan aiskrim tu suda mula meleleh. malu besar siot ak act mcm budak umo 5 tahun yg tak reti nk berdikari. aiyah ~ kaw, da keluar perkataan aiyah tuh serius la ni . .hahah XD lg satu sbb ak kecik n dea besar, ak rasa mcm ak ni adik dea lahh, [hahah, bongek nak anggap ak adekk dea!] dea ckp kt ak dea penat ak tye nape ada diew ckp ak jln lmbt . . aisey, ni bukan memain taw, i jalan sambil menikmati aiskrim tu la syg oii . . haiya !


8. We make decision utk g cosmo's world pas ak abis mkn aiskrim tuhh, dari jalan2 merayau tah ke mana, baik ak g main sana ek ? ;D hahah


9. Cosmo's World :
ak masuk sana ngn dea kn, bez taw! tempat pertama ktorg g ialah roda pusing2 tuh [ ak pown tataw nama dier ] mcm ferris wheel tp ni lain. perh!! ak beriya-iya nak try sgt [biasalaa, first time] ;D pakwe ak sempat ckp 'i hate u' hahah XD sbb ak paksa dea ikot ak main skali kowt . . . haha, pastu kne tgu lama siot sbb nk tgu org penuh sjap. fyi, i hate waiting, it just wasting my time and i have alot of things i wanna try. . [biasala beb. . budak2. . hahaha XD] . then, start je tuh, benda tuh hayun2 kn, pastu naik atas, tgi woh, pastu turun, perrhhh, laju siot. . huhuh. . ak start jerit masa benda tu naik atas then turun balik. nak taw ape? bile saat kepala ak kt bawah tuh, ak da jerit betul2 . . ak jerit mak ak 'mummy!!' . .. ish ish ish, teruk betul anak dara menjerit kt dpn org ramai ni. [haha, bknnye ak berdepan ngn sesapa pown ~] XD.


next station, ktorg g la roller coaster tp sblm tuh, ak tgk arr tmpt permainan kanak2 nyew, igt nk try tp sbb bf ak adew skali takpe lahhh, alen lahh kalo ak ngn eleen ada, bole gak DICOP sbgi kanak2 lagi ;p haahahah. naik roller coaster rilek jela.. tp, ak dri bwh tuh dgr bunyik benda tu menderu sgt kuat sehingga ak kecut perut sejap tp mmg COOL lahhh tempat tuh!! naik sahaje ak da mula fikir bukan2. . nasib baik sbelahh aku tuh pakwe. huff huff !! ;) haha. adeyh, ada kew dea usik2 ak pdhl da janji tanak pegang, tapi ak tak janji pown ak xkn pgg dea kn, so, ak bebas membuat apa saja, ak tampar tangan dea [wahhh, sedapnyer~], cubit tgn dea gak [wahhh, puas giler~] n pas main roller coaster tu ak tepuk pipi dea [ wahhh, herannye, ak geram giler] hahaahhahaha XD


ROLLER COASTER : bapak best main tuhh. tgi rendah sume ader , naik turun sume ada, tonggeng terbalik pown ader, senget sebelah pown ada, brake sjap pown ade. terkejut berok weyhh bile benda tu stop, kepala ak terkehadapan and ak takot sgt kalo ak putus kpale ke hapa, menjerittttt aaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! mcm ape, ada gak ak amik nafas sjap then sambung balik. hehehe ;D tp kn paling best laju2 deyh . . . . ;D mmg la aku menjerit tapi seronokkk, ak nk lagiiiii.!!! ;D


pastu, ktorang main benda pusing2 ala, stkt pusing je takpe tp ni naik atas pastu pusing lama2, sape tak takot weyhh, tgk dari teratas skali pastu tgk bwh, ak rase mcm kt tingkat ke-30 jek ! hahah XD gile, tp ak tak takot gayat. . dgn selambanyer, ak tgk bwh siap bukak mata lagi. haha, benda ni tak takot sgt lahh, pelan gak arr benda tu pusing . .haha bukak mata lagiii best. ak tak jerit masa ni. penat kowt n takdela cuak sgt mcm sebelum tuh. haha XD


pastu ktorg da xtaw ktne lg nk pegi sbb mmg benda lain ak xminat anf=d then dea mengikut saje langkahku nk pegi kemana. adeyh , dlm hati ak terfikir gak, tak terasa bosan ke kne ikot perempuan nihh ? ;) haha. lantak lahh, mls ak nk pk.


dah last2 igt nk pegi main roller coaster lagi, igt nak saing ngn kwn2 akuh pastu g rumah hantu tp bilew pegi rumah hantu ada org ckp kne bayar RM9. . adoiyh , mana lah cukup duit. . bf ak pown sama . hehe . pastu igt nk main roller coaster tapi bile tgk jam, dh pukul 5 lebih, nk tgu roller coaster tu dtg pown lmbt, like i said I HATE WAITING. so, ak decide lahh nk keluar je kn,, ala, ak pown nk tgk gak dlm TS tu ader apew. .murah sioot time tu brg2nye, tp duit ak tgk mcm tak cukop jer, ade la dlm puluhan saje. .


10. dlm jln2 tuhh, ak teringat la nk check fon pakwe ak, lalu ak minx je arr. ak check call list dea, b4 dea call ak ader dea call efa. [korang sedia maklumlah yer siapa efa, andai kata tak kenal, jgn tye sbb bwat ak sakit hati jew ada lahh] . heee ~ mamat tu , smlm sblm ak pegi rmbgn tu, mlmnyer ak gado sjap ngn dea. harini lagi skali mood ak ruined tak tentu fasal. bapak sedihhh siot. . marah ader, tp ak tak bgtaw dea. sedih ader, pown ak x tunjukkan. ntah la, yg ak tawu nk dkt balik tuh bley lak ak xckp sgt ngn dea. . mcm itu jelahh . . [bunyik merajuk ;D] adehh, sbb ak TAK BOLEH nak ckp tu lahh, ak mls nk ckp ngn dea. . haha, sengal giler deyh. orangnya dah adew kt depan tp, ak TAK CAKAP pown! mcm ape deyhh ~ pastu dh la nk dkt time bas ak nk bertolak nihhh, sempat dea halang akuh. aiyah ~ dah muka ak tunjuk tanak cakap tu tanaklahhh, heee ~ apela lelaki nih. kalo ak tanak ckp, mksdnyer benda tu sgt sensitif. takkanlahh kt situ ak nk meleleh airmata kowt. berdrama beb ! hahah XD kang ak nangis susah nk pujuk lg ader la ~ hei hei hei, heran ak dgn diri ni ! aiyah ~ ak rase mcm nk bg free kick n free slap kt dea, tp karang ak takut ak menangis pulakkk, tu yg ak takmaw. naik bas hidung merah, mata merah, nmpak beno dah nangis. . hahah .


sempat ak g tandas pastu dok sjap dlm tuh n bg la msg kt kwn ak tye ktne, then kwn ak ckp dlm bas dh nk bertolak, ak apelagi, cabott lah dari tandas tuh, and asyraf panggil2 ak, ak bwat dunno jew ~ . . huhuhu . . pastu hampir2 kne langgar keta sbb ak tak tgk jln, nasib bek ak perasan awal. aduh ~ lepastu masaa tgh hurry2 nk g ke bas, ak bley tergelincir n jatuh. . ada bdk tgk tuhh, jerit 'aahhhh!!', aduhhh. . sakit punggung ak deyh !


pastu mase nk bangun tu pakcik bas tuh siap cakap agi 'haih~ teringat boyfren ke jatuh tu' . . perhh! kena perli siott !! hahahha [ak tak kisah. .] pastu ak naik la bas dgn muka yg malu dan hati yang sebal bercampur baur. bile ak da duduk kn, kwn2 ak sebok tye itu ini, ckp itu ini pdhl dlm hati ak rase mcm nk melimpah keluar je airmata tp ditahan2 sedaya upaya ak [takde la sedih sgt. .] . . pastu bile da 2,3 minit dok dlm bas tuh, ak da mula windukan si dea. nyesal bapak giler nak mampos ak tak cium tak peluk tak cakap goodbye pown kat dea. tgh ak sebok2 nk lari tuh la ak tinggalkan dea mcm gitu. . NYESAL WEYH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ak dok kt dlm bas tu tukar2 citer la ngn kwn ak ape ak main kt cosmo place tu, ak dgr cite dyorg n ak citer la ak main ape sikit2 [yelaaa, takkan nk biarkan dyorg tau ak tgh sedihh kowt ?] HEEEE~ dlm hati ak meruntun sedih siot plus nyesal giler vavi ak main lari jew dari dea. . [merajuk la katakan.~] ;D then , kt dlm bas tuh, ak tgk arr kwn adik ak yg duduk sebelah ak mase dlm bas spjg hari tuh . . ak terbayangkan kalaulah yg duduk sebelah ak tuh dea, da lama ak peluk dea. hmmmmm , , berangan jelahh ak ni ek ? hahahahah X) takpe lahh korang, asalkan ak bahagia. [pdhl ak lebih suka jln yg x membahagiakan. .] X( hmmmm. . lama gak ak berangan pastu sedar2 je ak da kt perhentian Seremban deyh . . rindu kt dea sgt2 and ak terkilan nape ak tak pegi jumpa dea sejap jew. . bapak dea, ak menangis siot tulis ni !!!






mase ak dlm bas tuh baru la ak dpt msg dri dea ckp 'sampai hati u tinggalkan i mcmtu er....................................................' titik dea punyalahh panjang, ak rase mcm betul2 nak menangis kat situ. . giler lah, kang kwn ak kater ape lak kn , , so, ak berfikir la benda lain tp ak asyik fikir je benda yg da berlaku akhir2 tuh, lastly ak tak sedar ak kt mana [awangan~] haha :) sure ak akn menyesal seumur hidup sbb nk jumpa dea bkn main susah lgi kn ~ ak pown taktau la mcmne muka ak bile jumpa dea tuhh . . hish ~ X) lantakk lah! hmmmmm, tahun dpn ak igt nk jumpa dea lg tp nk dapat 'lampu hijau' dari parents ak bkn senang owhh. . biler lahh dea nk jumpa ak ek ?? agak2 ?? hahaha ;D gembira tak terkata ak kalo dea g jumpa ak weyh. . [harap2 bkn dpn umah la. .] ;D


11.
Kt perhentian Seremban tu lahh ktorg semayang magrib, isyak jamakkan then makan kat sana, ak dok sebok ber'sms' ngn dea sblm smyg tp pastu dea balas lmbt, ak smyg dlu lah. . pas smyg g la KFC jap beli mknn ke ape, ak terpikir gak kalo ni last station ktorg berenti. haha =)). mase ak pegi tuh, ak terserempak ngn kwn ak haa, sempat gak ak minx dea byrkn nugget ak [nugget saje ak beli kt KFC..] sbb ak nk g tandas sjap. . lgpown, ak sempat beli 2 botol ribena [yg dah bancuh dlm bekas tu haaa~] mase kt TS.

ckp psl TS ni kn, ak teringat laks, ak ngn dea tak cakap kn, dingin sungguh hatiku mase tuhh ~ dea tgk amenda tah sarung lutut, ak bayar then ak nmpk dea keluar,,,,ak terfikir la samada dea da balik kew. . pas byr ak tgk la luar cek2 takde pastu ak jln sikit n tgk dea ada laa kt dinding tuh. . then, ak ckp la 'nak balik lah, bye..' . sumpah ak rase mcm nk pegi matii je masa tuh. sedih siot nak balik + ak tgh merajuk ni. . . pastu ada kew dea tarik ak, yelah, time2 ak nak balik ni la ada masa nk ditarik lg eh ? haha, but it was a nice action la. . mmg ak ader masalah pown tp ak tak bgtaw dea, ak rase mcm 'biarlah aku sorang je yg rasainya...' ak taktaw laks dea akan sedih ke hapa. . then, dea panggil nama ak dgn lembut, terharu siot. . hahaha ;D jgn jeles ya, rakan2 sekalian ~ [muahahahah, poyo jewh.] back to the story, ak masih dgn keras kpale ak, haaaa~ amik ak! dlm bas menangis dlm hati jew.! hahah, da dapat pengajarannye. .


ak dlm bas tertidur lepas makan [ape punya perangai daa tp masih tak gemok gaks. . hahaha !]. . ape yg ak tau, bas bas berenjut-enjut, ak yg kt belakang ni tergoncang ak rase, adeyhhh, kwn ak laks [akak bdk sblh] ckp 'beralihlah peranakan ak ni...' haha XD ape-ape jelah dea kn, tp mmg btol la. . . series ni. . nasib baik ak kawan ngn perempuan jew, so, at least ak tau la yg baca ni perempuan. ;) ahhaaha


memandangkan dea tak balas lagi msg ak, jadi ak mengandaikan dea sudah ketiduran daa~ ak call dea, pastu dea angkat, dea sudah tidur rupanya..





nilahh gelang dea bagi aku. dea simpan dari last year smpi hari dea bagi akuh. haha, first time tgk, lawa dohh.. ^^ i like it and love it from day to day! but, it's simple la~ that's why i like it ; ) i love it bcoz i love the ex-owner la~ XOXO

sebenarnya . . .

saya tidak reti membuat blog. ni main cikai jer belasah menulis untuk mengeluarkan segala kesusahan dan keserabutan dalam kepala aku neh . huh . . . giler arh, dlm hidup aku ta penah sebegini runsing . ntah nape la aku macamni . . u guess ? ahah , nevermind la . . btw, i'm sorry if my english sucks ~ bcoz sumtimes i like using broken english to write blog and some 'bahasa pasar'. haha.
ape aku kesah ek ? asalkan aku paham , aku tak peduli ape kejadah org lain menonggeng ke meniarap ke berdiri ke untuk paham ape yg aku cakap . utk sebutan yg lagi clear, aku nak meluahkan apa yang ada dlm otakku skrg neh utk melenyapkan atau setidak-tidaknya mengurangkan migrain neh . huhu .
lagi satu, for information umum jelahh [sungguh tak elok bahasaku ini] :
gw tak reti nak edit template blog neh . sorry =__= sungguh menyedihkan . tetapi, apapun , , , aku akan belajar selepas SPM. yeah !! 3 papers more to go !! selasa, rabu and khamis, then i'm FREE bebeh !!!!!! YEAH !!!!!!


AKU AKAN FREE BERMULA DETIK INI : 3.30 P.M. 27 NOVEMBER 2008 .

FREE

lalala , menyebok kt page sendiri ...

gambar sebegini la yg aku suka. tenang dan agak . . . hmm, apa ek perkataan tu ? ntah, nvm la. haha X)

Photobucket

yang bawah ni besttt .

Photobucket

lagiii satu, aku mmg suka nature tp aku berjiwa rock dan berjiwa sentimental. cuma utk makluman sekian , saya tak suka lagu rock sentimental . hahaha =D

Photobucket

berapa hari nk spm aku dapat tawu dea penah menduakan diriku




aduh . .
da nk dekat2 SPM ni la ak bley gado ngn diew..
aku mmg tak bole bwat keja under pressure. stress nak mampos. :'(
aduh, ak wat dea bengang lgi ler,
so, in return, dea wat ak sakit hati n sedih.
tak pasal2 ak kne marah sekilo.
ak salah satu gram je. ahahhah . XD
bleh lak ak wat lawak cm gni ek. mangaaah diew kalo dea tawu. haha . X)
SPM, SPM, SPM is around the corner !!!!
i dun want trouble, nor something bad happen . .
makcik lala !!! ak sgt sedih gile banget . .
maw balik indon ~
bawak ak balik ke bandung, mama !!!
huhuh.......................................................
hahah. XD kt bandung pown bkn ada pape pown , juz shopping2 pastu blah .
haha . ak ckp ni mcm la ak penah g .
ada sdare bkn knal pown . .
lantak ar .
boring deyh . .
stress pown ader gak .
tak guna la clash kalo tetap mcm sama jer . .
siot . =.=
tak guna . hahah . XD
meyh ak sekeh2 kepala korang yg m'baca agar dpr merasai sakitnye hati ak..
huhuh ...... maakkkk,,,ape dosa anakmu ini??
dose ngn tuhan la ek ? aiyoh . . .

100 things in my life

1.if u can choose ur name : Adyra
2.if u can choose ur age : 15
3.ur dream : become a hot superstar
4.if u can choose ur face : like me . =)
5.if u stress : i'll sing as loud as i can as long as nobody's home. hehe .
6.school u want : international school
7.friend u want : i dunno . good, maybe .
8.if you got a pet : a kitty n cats
9.what its name : tatia
10.what do you think about marry : no comment .
11.if u can change : i wanna be a sweet wife and a good friend to my friends n lovely husband .
12.first love : i dunno really . .
13.is he still in ur heart : i said i dunno . .
14.do u ever hv a real bf : yes, but far away. we'll meet at the end of this year . ^^
15.if u can marry anime : i'll choose Yuri in god save our king bcoz he's kinda 'lurus bendul'.
16.what u think about urself : aku tak perfect, oke ?
17.if u meet ur fvorite superstar : salam pastu blah .
18.the thing u cant forgot : many la .
19.favourite food : malaysia cuisine
20.favourite things : high heels =D
21.favourite country : Japan n Paris
22.favourite place : home
23.where r u now : infront of laptop
24.hobby : online game n taking picture
25.after 10 year : i'll hv a son. =)
26.after 3 hours : i'll continue sms my boyfiee
27.what is internet : my second world
28.if u are a superstar,who will it be: errr , , , siti nurhaliza ?
29.why : she's quite good . [tataw pe nk ckp lg]
30.what ur doing now : typing and doing sejarah exercise
31.if u're an animal : bodo, da jelas ak ni manusia .
32.i said, IF la : owwh~ a bird, i guess
33.why: i want to fly freely
34.if u're angry : i'l in my heart
35.the person u trust : nobody
36.if u're reborn : i wanna be a lot cuter than before. haha .
37.if u're dead : take my wish , dun take my properties .
38.what u think about school : best !
39.how ur mood today : good =)
40.u think u're pretty : sometimes, but i know i'm juz 'perasan' , oke ?
41.you like to befriend with guy : kinda . i cn change alot of idea .
42.why : bcoz, in some things, they're good. but, some is not. so, that's why i like to change ideas wif them . everyone hv diff ideas . =)
43.the show u watch on TV : lupe lar .
44.anime u cant forgot : God save our king. .
45.if u can become anime character : Princess Mayumi
46.what u do when ur 18 : take car licence n drive to anywhere i like . ;)
47.what u do when ur 40 : stay home , stay young n be a good mom .
48.manga u read : teens
49.game u cant forgot : massive-mafia
50.another game : lupe laks . .tp game mafia gak arr..
51.what so special about the game : it is my second world
52.you still play : nop
53.why : bcoz i stopped last yr after laptop that i used was stolen in a robbery at my house .
54.anime u can forgot : mmg da lupa pown
55.anime character u hate : erm, ntah .
56.what ur dream that cant be realize : i wanna get 11 A's in SPM
57.did u believe in ghost : yeap
58.have u ever saw one : err, no n i dun want .
59.what is ur sweet moment : spending time wif my friends, shopping . ^^
60.what is ur bitter moment : eksiden mase nk belok jalan. mase tu naik moto tak pki helmet. nasib baik hidup lagi . alhamdulillah . .
61.if u can create a world : everybody is good to each other .
62.if you can wish 3 things : iman, good carreer and a good husband.
63.the good site of u : why ask me? ask others who knows me .
64.the bad site of u : ntah. tanye la org yg kenal .
65.u saw a couple kissing : snap some picture and put it on internet. wahh~!! jahatnyer akuh !!
66.if all ur dream cant be realize : stood up n view the sky n start thinking bout future . .
67.if all ur dream can be realize : thanks to Allah for granted my dream. =)
68.3 things u look on guy : his heart , money n looks
69.if u're britney spear : i'll shopping a lot!! haha
70.if u're minnie mouse : oohhh, i'll moved to singapore bcoz i hate disneyland~ wawawa !!
71.if u're married : i want him to be at my side as much as he can. saya nak disayangi .
72.if ur husband dun want : i dunno.. merajuk kowt .
73.people say ur arrogant : who said that? depends la on my mood . berani dier ckp gituh. mati kau!
74.u're not arrogant? : maybe sometimes, without i realize it, i'm being arrogant. i'm sorry , yah ?
75.3 thing u always bring : diriku, baju dan mekap
76.ur're smart ? : so ?
77.u confident will urself : sometimes . .
78.how will u go audition : never . =.=
79.what u wanna people say to u : ikhlas dari hati.
80.have people ever said that to u : yes, several .
81.the worst thing u said,when u mad : byk sgt... u cn go to hell, bongok,
82.what ur favourite moment : talking to someone
83.why : i feel happy when i talk to him .
84.what the thing u scared the most : lost someone that i love very much, die, failed in SPM, being a loser n hilang pedoman dan kewarasan . .
85.what u think of small kids : they're cute but sometimes are annoying .
86.what u think of big kids : very notty .
87.parent not always rite : yeah ~
88.what the bad site of ur parents : [i dun wanna tell bcoz it's ng good, okey..]
89.what the good site of ur parents : they love me ~ ^^
90.whats the good record u ever made : dpt A dlm math~
91.serious? : yes, i am .
92.why : bcoz my add math failed really hard to think bout it but i got my modern math A1 SEYH..
93.what makes u laugh : jokes n salah call org .
94.have u ever being a poor people : miskin? tiada dlm kamus hidupku. semua cukup. =)
95.now? : sama jer tapi lebih senang arr .. hehe .
96.u live in happy family : yes, and i appreciate it a lot .
97.what is the expensive thing you ever got : nokia handfone from my bro sbgi hadiah dpt 7A dlm PMR.
98.the cheapest thing : gule2 seposen . =D
99.if they're 5 star,how many will u give to urself : 2.5 XD
100.last word : ckp je apa2 yg korang rase ttg saya . ikhlas dan jujur supaya diri ini boleh diperbaiki jika ada yg kurang . .

PS: this quiz was taken from yoshimi's blog . same question, but using my answer. ^^
credit to yoshimi.

cite paling ngeri dan kejam

ak nk SPM . lagi seminggu je siot tol arr . huhuuuuuu !!! buku tah kemana , laptop yg ade dpn mata gak~ leceyh ! nervous laks akhir2 nih . . . hadoih~ =.=

what will i say if my ex say something to me~

1. Why did you let me go?
- becoz i love u n i dun wnt u to hurt my feelings anymore, again~
2. I still love you
- ...... [no answer]
3. When did we last talk?
- last nite. [i love him!][i miss him!][i like him!]
4. Will you go out with me?
- maybe not..
5. Hey, can i give you a ride?
- no, thnx.. everything btween us hv ended up, so, there's nothing anymore u cn do for me..
6. I cannot keep my promise to you.
- i know, that's why i'm leaving u.
7. My friends say we don't look good together..
- i dont care! i know u much more than them!
8. You have changed.
- really? well, things hv changed..
9. Do u still love me?
- yes, i do
10. Oh, I know what this is all about. You found someone else.
- no! i still love u!!
11. Don't you realize? You are the one who hurt me!
- i'm sorry...
12. how can u forget our memories??
- i dont! and i wont!
13. I will always love you.
- me too, darl~

Kelasku di dalam sekolahku~ ^^

1. Cikgu yang baik

Cikgu aku x penah marah2 sampai pukul2 taw~ paling banyak pown, kne cubit je ar... [cikgu sejarah cubit bdk2 yg x bwk buku, x bwat keje or x siap homwek...] lagi 1, cikgu2 aku sume 'cool' beb~ ^^ especially miss ong n cikgu nordin [cikgu BM].. dyorg merupakan cikgu yg plg ak suka!! hehehe... tapi, jgn igt aku x suka cekgu lain lak...ak suka la cuma ak lg suka cikgu dua org tuh sbb dyorg sgt 'cool'! ^^.. erm, cikgu yg plg byk membebel ialah cikgu IT ak.. dlm kelas, ak x tawu la dy mengajar ke atau membebel... and cikgu yg paling ak takut,,,,cikgu PHYSICS...rupa dy mmg garang tapi dy baik... cuma setakat marah jer [tapi biler dy marah, ak pown cuak!..]. cikgu2 laen lak, okay lar~ keseluruhannya, cikgu2 yg ajar aku mmg baik~ ^^


2. Apabila pelajar
Apabila pelajar diberikan surat utk diserahkn kpd ibu bapa, ,20% dr mereka akn bwat sampah [main baling2 kt org],15% surat tu akn dimasukkn ke dlm tong sampah,20% akan dtglkn bwh meja.yang 5% pula akan disimpan dlm beg sampai jd lapuk n yg paling menarik skali 405 ooo_OOO yg da kasik kt mak bapak.. [ak simpan bwh meja oo..]


3. Dyorg wtpe bile cikgu tiada...?

60% bwat keje skola ke atau ulangkaji ke aper~, 20% sok sek sok sek... [ntah mendew la dyorg citer aku tak tawu...], 10% tido atau berangan sorg2..[kwn yg dok sbelah ak arr~ =p], 5% lagi merayau tah ke mana... yg selebihnya tu, main ngn ape tah, ak tak tawu tp yg aku pasti dyorang x bwat benda2 lain, dyorg main tulis2 la, nyanyi la, conteng2 ketas dll~~ tapi yg paling ak kagum ialah ramai pelajar yg bwat ulangkaji o_O.... i Respect them! ^^


4.Kelas aku tempat utk...

makan, minum, jumpe kawan, tido, bergossip & juga tmpt nk siapkn kerja dan belajar =)

ada yg wat parti sendirik [bdk belakang ar t'masuk aku yg skali skala akn 'join' mereka bile boring...]
kdg2, ak rindu kt kwn2 ak, especially yg slaluu wat org ktawe tuh..
aku akn rindukn suasana tu biler ak da masuk universiti nti~ >_<


nila aktiviti masa lapang deaorg tuh ~~


haha , yg nih selambe bwk cam pegi skolah . haha

ini taktawu la kn,,,, ?

Funny...

ROMANCE MATHEMATICS

Smart man + smart woman = romance
Smart man + dumb woman = affair
Dumb man + smart woman = marriage
Dumb man + dumb woman = pregnancy
______________________________

OFFICE ARITHMETIC


Smart boss + smart employee = profit
Smart boss + dumb employee = production
Dumb boss + smart employee = promotion
Dumb boss + dumb employee = overtime
_____________________________

SHOPPING MATH

A man will pay $20 for a $10 item he needs.
A woman will pay $10 for a $20 item that she doesn’t need.
_____________________________

GENERAL EQUATIONS & STATISTICS


A woman worries about the future until she gets a husband.
A man never worries about the future until he gets a wife.
A successful man is one who makes more money than his wife can spend.
A successful woman is one who can find such a man.
_____________________________

HAPPINESS


To be happy with a man, you must understand him a lot and love him a little.
To be happy with a woman, you must love her a lot and not try to understand her at all.
______________________________

LONGEVITY

Married men live longer than single men do, but married men are a lot more willing to die.
______________________________

PROPENSITY TO CHANGE


A woman marries a man expecting he will change, but he doesn’t.
A man marries a woman expecting that she won’t change, and she does.
_____________________________

DISCUSSION TECHNIQUE


A woman has the last word in any argument.
Anything a man says after that is the beginning of a new argument.
_____________________________

HOW TO STOP PEOPLE FROM BUGGING YOU ABOUT GETTING MARRIED


Old aunts used to come up to me at weddings, poking me in the ribs and cackling, telling me, “You’re next.” They stopped after I started doing the same thing to them at funerals.

min

i'm so sorry i said that u're 'tamak'..
i hope niclas didnt read this, if he does, he'll surely noe wat was goin on~
erm, aku nk minta maaf sbb aritu ak mmg geram dgn korg berdua..
i'm sorry again..

btw, ak pelik gak bile nmpk korg berdua dok berbual2 kt blkg..
dlm hati "eh, apesal dyorg bleh duduk depan2 tu? dh b'baik ke?" , so, ak pown pegi ke arah korg,,,n ak ckp 'hi'.. yg ko malu nape, min?
si fiqa leyh lak ckp "mesti dy terkejut tgk kte berdua sama2 nih",
pada aku, MEMANG AK TERKEJUT LA!...
ak tanya min, dy ckp malu.
ak tanya fiqa, lain yg aku tanye, lain yg kuar dr mulut dier...

anyway, i'm happy both of u're together as fren...
i hope this friendship will last longer n i hope till we're dead.. ^^

CHAYO' FOR TRIAL!!!

hantu mne tah...dri kluang

perh..
heran ak.. dlm sekali seumur idup, nila ak rse sakit ati thp t'tinggi..
ade sorg mamat...akcme gurau jek nk pgl org tua. dy bls komen ak mcm xdew pape jek...
ak ni mne la tau org tu nyer perasaan...cm la ak da lama knal dier..
poyo jerk lbey owg tu. knl ak pown tarak.
HAMPEH AR DIER.. nama je lelaki, tp tetap sama..
heh. konon sume pmpn sama, konon 12 kali dipermainkn...PENIPU AJE!
eleh...ckp kt aku, pmpn ni main2 aurat..dari gaya ckp mcm x suka pmpn yg x pki tdg,,tp bile komen strosnye ckp pmpn yg dy kapel, mlm romen ngn owg lain nama jer pki tdg labuh..
eeeii....ak benci org cm gni tau tak? bile ak CHECK, perh....lelaki sama jer cm pmpn..x puas hati, ckp kt blkg.... nape x ckp tros terang je ek?
heh...ckp sume pmpn same, mcm cibai la aper la, tp aweks sndiri cmtu...kater syg tapi nk ader awek lg satu.
hey lelaki jongos yg anggap diri sempurna, g mampos r kw!! hipokrit tahap taik! [geram neyh~]
huhuhuhu....[thp geram sehingga m'carut tah pape jela..]
heh. kt 'b' ckp 'syg,kamu seorg je dlm ati abg...' tp ngn pmpn lain 'sy syg awk..'
pdhl td ckp kt akuh pmpn yg mainkn dier ader la...
org cmtu, ak rase, ckp je nl lebih, tp bongoknyer ak xtaw la.
umo je da 23, tp prgi cm kanak2...
heh.byk mslh btol la!
PADAN MUKA DIER PMPN XNK KT DIER! HAKTUIH! g mampos r kt jalan...
penipu! ko igt ak ni jenis mls nk cek2 sume tuh...ko igt ak xde syak wasangka..?
heh...pk ak ni bodoh?? ak x sebodoh ko arr...
kw sape nk kate pmpn b'slh...pdhl diri ko tu PERFECT ke???
heh...ader masa,xnk gunakn... ada keluarga xnk dibhgiakn... dlu ada mse blaja, lg sia2kn.. hah! pdn muka skang tak jadi pape...
MAT REMPIT jela ko slamenya! heh. b'lagak alim tp alim taik kucing ko la! ckp psl iman tp IMAN ko tu tinggi dh ke?? ei, ORG MCMNI TAK SEDAR DIRI!! mak lahirkn dgn hrpn jd ank baik, tp gni la ko ek...
mmg xde pmpn nk kt ko. haktuih!! ini penghinaan yg ak bg kt ko la..
ckp kt ak laen, kt org lain, lain lak ko ckp dri yg ko ckp kt ak heh.
konon ade IMAN, TAPI X RETI BERSABAR!! tensyen je lari, lari, lari... nyusahkn keluarga aje.. ey, GROW UP LA BUDAK KECIK! umo tua 6 thn dri ak, tp prgi cm 2 thn lg muda dri ak...kate otak utk binatang, akal utk manusia...mcm la ko gnekn akal tu utk jd manusia..... ckp kt ak, kalo spe2 bce pown, leyh sakit hati thp tinggi taw tak... kalo ko ader drh tgi, lgi ak sakitkn ati ko, manusia gila!
kalo manusia ckp baik2 ngn ak, ak pown SERIBU KALI BAIK NGN DIER., tp kalo da manusia CAKAP KASAR dgn ak, SEJUTA KALI AK KASAR DGN DIER.
ada paham??

dOn'T Li3 SuRv3y

1. Last cigarette:
* wth?
2. Last beverage:
* pulut
3. Last phone call:
* asyraf
4. Last text message:
* bro udin
5. Last CD played:
* Enchanted [la.a.m.e.]
7. Last time you cried
* this morning...
8. Last meal:
* nasik ngan lauk ayam msk merah. sedappp~~

9. Have you ever been cheated on?
* yes
10. Have you ever bought condoms?
* till now, nop.. wth i must buy a condom?
5. Have you ever fallen in love?
* yeah~
6. Have you ever lost someone?
* erm,,,yup
7. Have you ever been depressed?
* yess, many times
8. Have you ever been drunk and thrown up?
* i never get drunk !&*#$%@
List THREE people you can tell pretty much anything to
?. fiqa [i tell her differently, i tell others sumtime diff than tht i told her]
?. asyraf [bt i hide from him something]
?. alip [much bout my life]
List THREE favorite colors
?. purple [violet]
?. green [natural]
?. brown [like chocolate]
Met someone who changed your life
* A~
Found out who your true friends were
* yeah~

WHAT DO YOU THINK OF……
1. Do you have a crush?
* yea
2. Who is the best hugger that you know?
* ocy san~
3. Do you believe in love at first sight?
* i dunno...no comment~
4. Is there something you want to tell someone?
* yea...n i believe it's imp0rtant.
5. What brand of shirt are you wearing?
* DKNY JEANS
6. Would you kiss anyone on your top friends?
* yeaH!!
7. How many people on your top friends?
* MYSPACE: 26
* FRIENDSTER: 6
8. How many kids do you want to have?
* min, 2... max, 4
9. Do you have a good relationship with your parents?
* kinda~
10. Do you wanna change your name?
* nop, i pretty like it already.. =p
11. What did you do for your last birthday?
* n0thin'. it's really sucks day..
12. What time did you wake up today?
* 8:30am
13. What were you doing at midnight last night?
* talking wif asyraf, eat dinner n go to bed..
15. left or right hand?
* right
16. Have you ever talked about someone behind their back?
* yes, i only like listening to gossips, bt 2 believe em', i dun tink so.
17. Who’s getting on your nerves right now?
* asyraf